Протези.БГ - Национален център за протезиране и рехабилитация Горна Баня
БългарскиTürkçeEnglish

Детски, дамски и мъжки ортопедични обувки

Изглеждат елегантно, а са ортопедични и изработени специално за Вас. От нашите специалисти - моделиери и обущари, от естествени и биологично съвместими материали и с последно поколение техника.

Детски ортопедични обувки

Без съмнение децата са нашето най - голямо богатство и се нуждаят от качествени обувки. Стресът и напрежението на краката не засягат само възрастните. Тъй като децата са много активни, особено важно е, те да носят удобни и функционални обувки.

Масово предлаганите детски обувки с плоски подметки не помагат по никакъв начин в ежедневно движение, като дори могат да предизвикат болки в крака.

Нашите детски ортопедични обувки се проектират да следват естествената форма на крака на детето. Детските ортопедични обувки осигуряват добър микроклимат на ходилата, следвайки анатомичните извивки на крачето, позволяват правилното оформяне на мускулите на крака и са с вградени всички необходими корекции за нежните детски крачета, като: супинатор, подложки, повдигнати ръбове, четвъртити токове за ротация на стъпалата и други, отговарящи на индивидуалната анатомия.

Детските ортопедични обувки трябва да отговарят на следните условия:

  • ходовата част да е гъвкава / подвижна, за да не пречи на функцията и тренирането на мускулите, осъществяващи въртенето на ходилото.
  • предната част на обувката трябва да е широка, за да не стеснява пръстите на растящото ходило и да не пречи на флексорите на пръстите да работят.
  • да има малък, повдигащ детайл в медиалната задна част на табана на обувката, който да не допуска да се формира  плано – валгусно ходило и при леките форми да го коригира.
  • най – добре е до 3 годишна въздраст децата да ползват цели обувки, които гарантират стабилност на глезенната става и задържат петата в правилно положение.

Защо ортопедични обувки са задължителни за децата?

Ортопедични обувки са предназначени да оформят и подържат детското ходило и да подпомогнат за нормалния и правилен растеж и развитие на крака. Ортопедични обувки са задължителни за децата като цяло, не само за тези със специфични проблеми в ходилата. Всяко дете трябва да носи само качествени обувки през целия период на израстване, тъй като те имат за цел правилно да оформят детското стъпало и да  подпомогнат развитието му.

Основни характеристики на ортопедичните обувки:

  • оформят правилно детското ходило;
  • стабилизират ставите, глезените и коленете;
  • направени са от естествени висококачествени материали;
  • ръчна изработка по индивидуални размери, за да се гарантира перфектното прилягане;
  • поддръжка за ортопедини стелки;
  • гъвкави подметки с грайфери;

Дамски ортопедични обувки

Дамските ортопедични обувки се развиха значително в последните години, за да отговорят на все по - високите изисквания в живота на съвременната жена. Въпреки, че здравето продължава да бъде едно от най-важните неща в живота ни, дамските ортопедични обувки вече предлагат нещо повече от просто полза за здравето - все повече те допринасят и за стила и модерната визия на жената.

Отминаха времената, когато дамските ортопедични обувки се произвеждаха в скучни цветове и в обемист, тромав дизайн.

Нашите дамски ортопедични обувки се проектират в различни цветове и стилове и се изработват от различни високачествени, естествени материали. Така жените вече имат възможност да носят много добре изглеждащи обувки, които са препоръчани от техния лекар. Това е, което предлагаме - удобни и здрави дамски ортопедични обувки, които ще помогнат в лечението и профилактиката на стъпалото, без това да бъде за сметка на добрата им визия.

Изработваме по поръчка дамски ортопедични обувки в различни размери, цветове и стил. Нашите дамски ортопедични обувки се изработват ръчно от висококачествени естествени материали, винаги по индивидуална мярка и с ортопедично - функционален дизайн за различни приложения - ежедневни, спортни и официални.

Мъжки ортопедични обувки

Предлагаме изработка по поръчка на мъжки ортопедични обувки в различни размери, цветове и стил. Нашите мъжки ортопедични обувки се изработват ръчно от висококачествени естествени материали, винаги по индивидуална мярка и с ортопедично - функционален дизайн за различни приложения - ежедневни, спортни и официални.

Дните на ужасно изглеждащите мъжки ортопедични обувки са вече в миналото. Съвременните мъжки ортопедични обувки се изработват осен с оглед на лечебната си функция и със специално отношение към визията и стила. Така вече може да носите предписаните ви от лекаря ортопедични обувки и въпреки това да изглеждате елегантно.